Naša priča

Prepelice


JAPANSKA PREPELICA (Coturnix japonica - Japanese quail) i PREPELICA (Perdix Coturnix)



Naše japanske prepelice se hrane mljevenom mješavinom kukuruza pšenice ječma i suncokreta kojega meljemo na našem mlinu ,dodajemo im

 sastavni dio hrane u prirodi riječni pijesak,te im pripremamo mljeveno sezonsko zelenje. 

(Divlja riga,matovilac,djetelina,radić i isjeckanu mrkvicu i jabuku)


- Uzgoj Japanske prepelice

Temperatura u kojoj obitavaju treba biti od 16°C do 18 °C, a obzirom da ne zauzimaju veliki prostor mogu se držati zajedno s ostalom peradi. Brzo napreduju pa se prva jaja mogu očekivati za cca. 50 dana starosti. Svakih 17 sati snesu po jaje, a najbolje rezultate daju ukoliko se drže u malim kavezima praktičnima kako za hranjenje tako i za sakupljanje jaja.

- Karakteristike Japanske prepelice

Japanska prepelica spada u red sitne peradi. Njezina dužina je 18 cm od čega 3 cm otpada na rep. Smeđe-siva boja perja je standardna, dok se mutacijom gena može dobiti čak i bijela koja je iznimno cijenjena.
Mužjaci imaju malo šira i izbočenija prsa, a tamna pjega nalazi se na podvratku i iznad očiju. Jako su agresivni što posebno pokazuju reakcijom na uljeze odnosno druge mužjake u svom jatu. Jedan pijetao podmiruje 3 do 5 ženki, a ako je u jednom kavezu više pijetlova sukobi među njima su česti, a time i uginuća slabijih mužjaka.


FARMA IZVOR ŽIVOTA
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti